Goed nieuws!  Ons ‘nieuwe’ clubhuis gaat door versoepeling coronamaatregelen in aangepaste vorm open.

01 juni 2021


We hebben heel goed nieuws. Doordat de overheid de maatregelen m.b.t. de horeca heeft versoepeld zijn wij als BeheerCommissie met spoed bij elkaar gekomen om te kijken hoe we deze versoepeling op een veilige manier kunnen vertalen naar ons clubhuis, zodat wij ook ons clubhuis in aangepaste vorm kunnen openen.

Via de website (tvlopik.nl/clubhuis2021) hebben jullie kunnen volgen hoe ontzettend hard er is gewerkt, met als eindresultaat een fantastisch nieuw ingericht clubhuis. Hulde aan de leden die hier vele uren noeste arbeid hebben verricht. In een later stadium zullen we deze leden zeker nog in het zonnetje zetten.

Vanaf maandag 7 juni gaan wij open en kunnen er in eerste instantie alleen consumpties worden genuttigd op het terras van de vereniging. Hiervoor richten we een loket in,  bij de openslaande deuren naar het terras,  van maandag t/m donderdag van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Wij  hebben de keuze gemaakt om het clubhuis zelf nog niet te openen. Met elkaar een drankje drinken in het clubhuis zit er op dit moment dus nog even niet in. Dit omdat we de coronaregels binnen niet goed kunnen naleven (denk aan het dragen van mondkapjes enzovoort). Zodra er meer versoepelingen worden aangekondigd hopen we deze volgende stap wel te kunnen zetten. We hopen op jullie begrip voor deze gemaakte keuze, want we  willen de afgegeven horecavergunning (die gekoppeld is aan twee van onze leden) op geen enkele manier in gevaar brengen.

Wat kun je concreet vanaf 7 juni verwachten:

  • Van maandag t/m donderdag is het terras open en is er de mogelijkheid om consumpties te bestellen aan het loket dat wordt ingericht bij de openslaande deuren van het clubhuis;
  • Per tafel mag je met 4 personen zitten; neem hier wel  de 1,5 meter afstand in acht;
  • Afrekenen kan alleen met een pinpas of met de mobiele telefoon.  Betalen met cash/contant geld is niet meer mogelijk;
  • De eerste 3 weken worden de bardiensten (op dit moment beter loketdiensten genoemd) ingevuld door de leden van de BeheerCommissie in samenwerking met een aantal leden. Dit geeft ons de gelegenheid alle ‘kinderziektes‘ op te sporen, te verbeteren en alles te optimaliseren voor straks de bardiensten door de leden ingevuld gaan worden;
  • Het terras is ingericht met de vastgestelde richtlijnen die hieraan door de overheid zijn gesteld. Er zijn markeringen aangebracht op de grond/tafel en het is niet wenselijk om de tafels aan te schuiven en stoelen te verplaatsen.

De komende dagen volgen er via de e-mail nog een aantal belangrijke berichten en informatie met betrekking de vrijwilligersinzet ook met  uitleg over hoe (digitaal) in te tekenen op het bardienst- en/of schoonmaakrooster.  Houd je e-mail in de gaten.

We hopen snel langer, vaker en vooral ook binnen open te mogen gaan. Voorlopig doen we wat we kunnen en maken we deze keuzes omdat we die als commissie binnen de gestelde maatregelen kunnen waarborgen.

Blijf met elkaar alert op de maatregelen die er gelden. We willen namelijk geen politieagentje gaan spelen. Hopelijk kunnen we snel uitkijken naar een (hopelijk) sportieve zomer!
 
Een sportieve groet,
Namens de BeheerCommissie,
Yoram, Ivo, Marc, Rob en Harriët

Nieuwscategorieën