Lesreglement

De lessen staan uitsluitend en alleen open voor leden van de Tennisvereniging Lopik. De lessen worden wekelijks op een vast tijdstip gegeven. De cursist meldt zich aan voor een volledige cursus en is verplicht het verschuldigde cursusgeld te betalen. U wordt zoveel mogelijk op speelsterkte ingedeeld in groepjes van 2 of 4 personen (kinderen worden ingedeeld volgens het systeem Tenniskids van de KNLTB).

Het uitgangspunt voor het bepalen van het lesgeld is de vergoeding voor één uur privé les. De lestarieven zijn in principe gebaseerd op 2 of 4 deelnemers die 25, 40 of 50 minuten les hebben. Het uiteindelijke lesgeld wordt bepaald door het aantal deelnemers en de lesduur. Van de tennisschool krijgt de cursist een factuur met daarop het bedrag voor het verschuldigde lesgeld.

Lessen die gemist worden door een cursist zijn voor eigen rekening. Wel mag een vervanger van gelijk niveau worden gestuurd.
Er worden maximaal 2 lessen, die door de weersomstandigheden zijn afgezegd, na overleg met de tennisschool ingehaald. Indien het park helemaal gesloten is door het bestuur van TVL (bijvoorbeeld vanwege sneeuwval of opdooi) dan worden de dan gemiste lessen, na overleg met de tennisschool volledig ingehaald. De rest is voor rekening van de cursist. Bij ziekte of anderszins  van de tennisleraar(lerares) zullen de lessen worden ingehaald.

Op feestdagen worden er geen lessen ingeroosterd.

Bij afbreken van de cursus door de cursist, om welke reden dan ook, vindt er géén restitutie van cursusgeld plaats. Wel is het mogelijk om een vervanger te sturen. 

Een lesuur is 50 minuten. Een half lesuur is 25 minuten.

Door het inschrijven voor tennislessen gaat u akkoord met het lesreglement zoals hiervoor staat aangegeven.