Geschiedenis

De officiele oprichtingsdatum van Tennisvereniging Lopik (TVL) is 14 november 1974 op initiatief van Ed Stomp, Kees v.d. Brink, Jaap Benschop, Piet Dommisse, Chris Vaillant en Carla v.d. Brink. Ed Stomp was de eerste voorzitter, hij heeft deze functie bekleed tot en met 1979. 

Op 23 augustus 1975 kon daadwerkelijk begonnen worden met spelen. TVL had toen de beschikking over 3 gravelbanen en een tent als clubhuis. Het eerste 'echte' clubhuis kon op 10 april 1976 worden geopend. In de jaren daarna is het park stap voor stap uitgebreid. Zo werden de banen voorzien van verlichting (1979) en werd het clubhuis uitgebreid (april 1990). Door het groeiende ledental ontstond ook de behoefte aan meer banen. Baan 4 is gerealiseerd in 1987, gevolgd door baan 5 in 1994 en tenslotte in 2007 baan 6. Al deze banen zijn bij aanleg gelijk voorzien van verlichting. In 2018 is afscheid genomen van de 'conventionele' verlichting en is voor alle banen LED-verlichting in gebruik genomen.

In het eerste speeljaar (1975) telde TVL 150 leden. Vandaag zijn 4 leden van het eerste uur nog steeds spelend lid: Wim Fonville, Rijk v.d. Kuijlen, Fred Pijper en Wim van Schaik. Henny Richel is tevens lid van het eerste uur, echter geen spelend lid meer maar wel nog steeds actief als mede-organisator van ons 35+ toernooi. Daarnaast is Henny ook erelid, evenals Wim Boon en Fré Scheffer. Deze drie leden hebben bijzonder veel voor onze vereniging betekent en zijn als erelid automatisch levenslang lid van TVL.