Clubhuis 2021 - De restyling

De werkzaamheden rondom de herinrichting van ons clubhuis zijn in volle gang. Via deze pagina zullen we jullie stap voor stap meenemen in de voortgang van de werkzaamheden.

De herinrichting wordt mede mogelijk gemaakt door:
                        


26 mei 201 - Het einde is in zicht! Afgelopen week is het barblad geplaatst en vandaag zijn de rolgordijnen opgehangen. Nog een paar kleine zaken en de gehele verbouwing is achter de rug.
Nu maar hopen dat we snel open mogen, we hebben er zin in!


27 maart 2021 - Het team van schilders is vanmorgen om half acht begonnen, het eerste resultaat mag er wezen! De wanden en plinten zijn helemaal klaar en ook met de kozijnen is een begin gemaakt. Ook de steigerdelen op de bar hebben een eerste laag. Langzaam begint het steeds duidelijk te worden hoe het eindresultaat eruit zal zien.


22 maart 2021 - De bar gegint steeds meer vorm te krijgen. De betimmering van de steigerdelen aan de voorzijde is bijna klaar. Komende zaterdag zullen de steigerdelen worden voorzien van een 'houtlook vintage' beits.


20 maart 2021 - Een team van handige timmerlieden is volop aan de gang met de bouw van de bar. De achterwand is omgedoopt tot 'koelwand'. De ombouw is zover klaar dat ook de koeling, bestaande uit 4 vakken met deuren, geplaatst kon worden. Later zullen hier op het werkblad de bonenkoffiemachine en kassa worden geplaatst.
De ruwbouw van de bar zelf staat intussen ook al voor een groot gedeelte. De voorkant zal nu voorzien worden van steigerhout delen. Voor de rest van de bar kunnen nu ook de schilders binnenkort aan de slag. De bladen kunnen nu worden ingemeten en voorbereid, de plaatsing hiervan zal het sluitstuk vormen.

Komende week wordt het gebouwtoegangscontrole systeem geinstalleerd en alarm hieraan gekoppeld. Ook zullen de te schilderen kozijnen, deuren en wanden worden geschuurd en gereinigd zodat volgend weekend de schilders aan de slag kunnen.


11 maart 2021 - Vandaag hebben de wanden een heuse metamorfose ondergaan. De wanden zijn voorzien van pleisterwerk welke het geheel een 'industriële look' geven. Gelijk een heel ander gezicht!
Ondertussen is een team van vlijtige timmerlieden gestart met de bouw van de bar. Kortom, de vaart zit er goed in!

 


9 maart 2021 - Het systeemplafond met de inbouwspotjes is opgeleverd. Het geeft al direct een heel ander (warm en gezellig) beeld!


24 februari 2021 - Het hout voor de bar is geleverd, ook hier kan begonnen worden met de voorbereidingen!


24 februari 2021 - Afgelopen weekend zijn de werkzaamheden rond de bekabeling voor electro, data en geluid geheel uitgevoerd. Het leidingwerk in het plafond ligt er netjes bij. Ook zijn op verschillende plekken stopcontacten en andere aansluitpunten verplaats / aangebracht. Een deel van de muren rond de verplaatste punten is ook alweer geegaliseerd.
 


10 februari 2021 - Vandaag gaat Magna de nieuwe vloer opgeleveren. Geeft al gelijk een heel ander beeld! Eerst moet de vloer nog een paar dagen uitharden en dan kunnen we doorpakken en gaan we naar de volgende fase.

 


5 februari 2021 - Magna, de leverancier van de vloer heeft vandaag behoorlijk vooruitgang weten te boeken. Keuken ziet er al mooi strak uit!


4 februari 2021 - De laatste voorbereidingen zijn getroffen, de vloer is helemaal schoon.
Vandaag begint de leverancier van de vloer Magna met het aanbrengen van de vloer. De komende 10 dagen mogen we het clubhuis niet meer in dus de verdere werkzaamheden liggen even stil. Natuurlijk gaan we wel verder met de nodige voorbereidingen voor de volgende fasen, plafond, wanden en bar!


22 januari 2021 - De eerste laag van de vloer, de cementdekvloer is vandaag gestort. Met groot materieel is de vloerenlegger hiervoor aan de slag gegaan! De vandaag aangebrachte onderlaag zal eerst goed moeten drogen voordat begonnen kan worden met het leggen van de geplande troffelvloer. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het plafond, wanden en bar in volle gang. Hierover binnenkort meer!

De bewapening van de cementdekvloer is volledig gesponsord door Bouwcenter Nieuwegein.


21 januari 2021 - Soms zit het mee en soms zit het tegen! Deze week hebben we helaas ook te kampen gehad met de eerste echte tegenvaller. Het waterleidingnet onder de keuken bleek er behoorlijk slecht aan toe te zijn, kranen en leidingen stonden letterlijk op springen. Er is van de gelegenheid gebruik gemaakt dit gelijk goed aan te pakken. Eerder was het niet mogelijk het water in bepaalde delen van het clubhuis af te sluiten, dit is nu wel mogelijk. Ook is gelijk de watertoevoer voor koffiemachine en bar in de vloer verwerkt!


20 januari 2021 - De eerste weken van januari zijn gebruikt om het 'oude' clubhuis volledig te strippen. De bar en plafond zijn geheel gesloopt. De grootste klus was het verwijderen van de tegelvloer. Na het verwijderen van de eerste laag bleek toch dat het nodig was ook de tegelvloer en cementdekvloer daaronder te verwijderen. Delen van deze vloer lagen toch te los om de nieuwe vloer hier overheen te leggen. De sloopwerkzaamheden betekende dat er veel sloopafval afgevoerd diende te worden.
Anton van Dijk BV uit Woerden heeft hiervoor een tweetal afvalcontainer gratis beschikbaar gesteld!

 


Per 1 januari 2021 neemt TV Lopik de exploitatie van ons clubhuis over in eigen beheer. Tijdens de ledenvergadering van maart 2020 is al aangegeven dat de overgang samen zal gaan met het opfrissen van ons clubhuis.
Zoals je eerder hebt kunnen lezen is een enthousiast groepje leden druk aan de slag geweest met een restyling-plan voor ons clubhuis. In dit artikel willen we je meenemen in deze plannen. 
Gezien de omvang van het project en de daarmee samenhangende investering is ook instemming van de leden vereist, hier wordt verderop in dit artikel nog op ingegaan.

De algemene sfeer

Als belangrijkste uitgangspunt voor de restyling van het clubhuis is gekozen voor 'industrial look' met als hoofdkleuren groen, grijs, mosterd en zwart. Verder is gekozen voor het gebruik van robuuste materialen wat met name terug gaat komen in vloer, plafond, bar en meubels. Raambekleding, verlichting en decoratie vormen de finishing touch.
 Belangrijkste uitgangspunten bij de keuze van de materialen zijn duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

De vloer
In de plannen is voorzien de huidige tegelvloer te vervangen door een troffelvloer.
Een troffelvloer is een gietvloer en wordt ook wel mortelvloer genoemd. De vloer is naadloos en is van oorsprong industrieel. Fijne kwarts- of grindkorrels zijn samengebonden door epoxyhars. De troffelvloer wordt vaak gebruikt omdat het makkelijk is om te onderhouden en te reinigen. Daarnaast is een troffelvloer sterk, slijtvast, geluiddempend en slipvast.
De vloer zal doorlopen tot in de keuken.

Het plafond
Om direct een industriële look te creëren heeft het restylingteam primair gekozen het huidige plafond in zijn geheel te verwijderen, bekabeling te bundelen en vervolgens het geheel in ‘Airless spuitwerk’ kleur donkergrijs te voorzien.
Mocht dit na verwijdering van het oude plafond toch niet haalbaar blijken te zijn is er als back-up de mogelijkheid opgenomen een systeemplafond in donkergrijs te plaatsen.

De bar
De huidige bar zal aan de raamzijde schuin worden doorgetrokken richting buitenmuur. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid de gehele achterwand te gaan gebruiken voor het plaatsen van (lage) koelingen, koffiemachine, etc.
Door de voorzijde te voorzien van steigerhout en bovenblad bijpassend te vernieuwen vormt de bar een stoer en toonaangevend element in het clubhuis.
Bijpassende verlichting en plankenrek(ken) completeren het geheel.

De wanden en kozijnen
Voor de wanden in de achterzijde van het clubhuis (zij- en achterwand bij TV en wanden tot keukendeur) wordt in de plannen voorzien in een lambrisering van steigerhout. Dit sluit naadloos aan bij de bekleding van de bar. De zij- en achterwand zullen worden voorzien van industrieel ogend behang. De wanden tegen keuken en achter de bar zullen worden afgewerkt met goed afwasbare muurverf in een warme groene kleur, resterende wanden met afwasbare witte muurverf. Uiteraard zullen ook kozijnen en deuren worden voorzien van een nieuw, bijpassend verfje. De huidige rolgordijnen zullen worden vervangen door rolgordijnen in een grijstint.

Het meubilair
Tegen de achterwand is in de plannen voorzien in een 3m80 lange loungebank waardoor er in combinatie met tafels en stoelen gezellige zitgroepjes ontstaan. Zwarte stoelen, vintage (houtkleurige) tafels, zwarte barkrukken en 2 of 3 stoere statafels completeren het interieur. Industriële lampen zorgen voor extra sfeer.

 

De kosten

En dan tot slot natuurlijk het prijskaartje. 
Buiten het noodzakelijk onderhoud is er al lange tijd niets meer gedaan aan het interieur. Dit betekent dat je op veel plekken in het clubhuis duidelijk sporen van slijtage kunt zien.
Het bestuur, restylingteam en beheercommissie zijn van mening dat we het beter nu in één keer goed kunnen doen. Dit betekent weliswaar een forse investering, we kunnen hier echter weer een lange tijd mee vooruit.
Het restylingteam heeft een raming opgesteld op basis van bovenstaande zaken. Daarnaast zijn er enkele extra investeringen noodzakelijk waarvan kasregister en toegangscontrolesysteem de belangrijkste vormen.
Een groot deel van de werkzaamheden kunnen in eigen beheer worden uitgevoerd, daar waar niet anders kan zal worden gekozen voor uitbesteden.
We verwachten dat de overgang van pacht naar eigen beheer en restyling van het clubhuis uit zal komen op een totaalbedrag van maximaal € 50.000,00.

Buitengewone Ledenvergadering
Conform de statuten (artikel 12 lid 3 sub c) en huishoudelijk reglement (artikel 28) van de vereniging dient een dergelijke investering ook door de ledenvergadering te worden goedgekeurd. Hiervoor is een Buitengewone Ledenvergadering noodzakelijk.
Deze ledenvergadering staat (online) gepland voor woensdag 9 december a.s. om 20:00. Enkele dagen voor aanvang ontvangen de leden via email een link om te kunnen deelnemen aan deze ledenvergadering.
Tijdens deze ledenvergadering vraagt het bestuur de leden in te stemmen met het beschikbaar stellen van maximaal € 50.000,00 ten behoeve van de bekostiging van de overgang van pacht naar eigen beheer en restyling van het clubhuis.
De financiële middelen hiervoor zullen worden onttrokken aan de bestaande reservering voor renovatie van de banen welke momenteel ruim € 150.000,00 groot is.
Deze onttrekking zal de komende jaren worden gecompenseerd uit de meeropbrengsten welke ontstaan uit het in eigen beheer nemen van het clubhuis. De resterende reservering van € 100.000,00 is toereikend om in geval van accute calamiteit bij de banen de kosten voor herstel / renovatie op te vangen.

Tot slot: handige handen gezocht!
We willen natuurlijk zoveel als mogelijk werkzaamheden in eigen beheer gaan uitvoeren.
Hiervoor willen we uiteraard een beroep doen op jullie, als lid van onze vereniging!
We zoeken slopers, timmerlieden, elektriciens, loodgieters, schilders, behangers, etc.
De werkzaamheden zullen hoofdzakelijk in het eerste kwartaal van 2021 plaats gaan vinden, uiteraard indien de ledenvergadering in gaat stemmen met de uitvoering.
Wil jij een bijdrage leveren in de restyling van ons clubhuis? Laat het ons weten door het sturen van een email naar [email protected].

Vragen en suggesties
Vragen over het formele deel van het project (financiering, ledenvergadering) kunnen via email worden gesteld aan [email protected].
Suggesties en vragen over de restyling zelf kunnen worden gesteld aan [email protected].

Wij hebben er zin in…..hopelijk jullie ook!

Restylingteam, beheercommissie en bestuur TV Lopik