Informatieavond padel woensdag 5 april

25 maart 2023


In opdracht van de leden onderzoekt de padelcommissie (bestaande uit leden en bestuursleden) de mogelijkheden voor 4 padelbanen bij de tennisvereniging Lopik.

 

Wat zou padel Lopik kunnen bieden?

 

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Het wordt ondersteund door de KNLTB en de gemeente en biedt een mooie aanvulling op het sportaanbod in de gemeente Lopik en omgeving. Mensen moeten nu nog met de auto naar Oudewater, Nieuwegein of Utrecht, dat is niet zo duurzaam sporten!

Padel is makkelijk te leren voor zowel jong als oud, waardoor je al snel leuke rally's kunt spelen op ieder niveau.

Padel zorgt voor nieuwe leden en is daarom erg belangrijk voor de toekomst van de tennisvereniging Lopik. Zowel kleine als grotere tennisverenigingen hebben inmiddels ervaren dat padelbanen ongeveer 30% nieuwe leden opleveren en daardoor ook een stijging van de baromzet. Waardoor het voor alle verenigingen een rendabele investering is gebleken.

 

Stand van zaken

 

De werkgroep heeft onder andere in hun onderzoek diverse tennisverenigingen gesproken die ook padelbanen hebben aangelegd, offertes opgevraagd bij meerdere aannemers die padelbanen aanleggen, potentiële investeerders gesproken en we hebben onze plannen in de regio kenbaar gemaakt via kranten en social media, daarnaast is er gesproken met de gemeente.

En we hebben de mogelijkheid geboden om certificaten te kopen. Maar helaas hebben we nog niet genoeg geld bij elkaar.

Een aantal mensen gaf aan dat ze inzicht in de financiële prognose willen hebben voordat ze willen investeren. 

 

Informatieavond

 

Daarom organiseren wij woensdag 5 april om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in ons clubhuis. We praten jullie dan bij over de resultaten van het onderzoek, het financiële plaatje, de eventuele mogelijkheid om met 2 banen te starten in plaats van de beoogde 4 banen en gaan met jullie in gesprek. We lichten ook de mogelijkheden voor bedrijven toe. Bedrijven kunnen kiezen om geld te investeren of kiezen voor 1 van de sponsorpakketten waarmee ze een stukje vitaliteit aan hun werknemers kunnen aanbieden. 

 

Hoe daarna verder?

 

Na de informatieavond kunnen geïnteresseerde particulieren en bedrijven zich tot maandag 1 mei melden via [email protected] Vervolgens zal de werkgroep haar definitieve advies uitbrengen aan het bestuur of het plan voor 2 of 4 padelbanen financieel haalbaar is. 

We zien je graag op 5 april. Tot dan!

 

Tennisvereniging Lopik

Rolafweg Zuid 3-A

3411 ND Lopik

Nieuwscategorieën