Corona update a.d.v. persconferentie 18-12-2021

19 december 2021


Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in. Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiƫle winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/12/18/verspreiding-omikron-vertragen-nederland-in-lockdown

Sporten mag

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Dat betekent dat tennis verenigingen open mogen blijven van 5 tot 17 uur. Tennissen buiten mag.

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baanhelft. De groepen mogen niet gemengd worden.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.
  • Competities worden per direct stilgelegd. Dit geldt dus voor de wintercompetities Zuid, Noord-West en de padelcompetitie.
  • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten. Dit betekend dat onze kantine dus gesloten is voor iedereen. 
  • Het park zal zoals eerder vermeldt alleen geopend zijn van 5.00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze tijden mag er dus niemand meer aanwezig zijn op het tennis park.

 

Met vriendelijke groet,

 

het bestuur.

Nieuwscategorieën