Corona update

04 januari 2022


Sporten buiten mag...

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Dat betekent dat tennis- en padel verenigingen open mogen blijven van 5 tot 17 uur. Tennis en padel buiten mag.

 

Update 3 januari: De Vereniging Sport en Gemeenten, het ministerie van VWS en NOC*NSF hebben de uitwerking van sporten in tweetallen (bestaande uit twee volwassenen) op 28 december verder aangescherpt. Er is besloten dat een leraar zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal mag richten.

  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Competities en toernooien worden per direct stilgelegd. Dit geldt dus voor de wintercompetities Zuid, Noord-West en de padelcompetitie, de Junioren Tour.
  • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.
  • Professionele sportwedstrijden mogen wel doorgaan, zonder publiek. De TennisDirect NK finales in Amstelveen worden gespeeld.

Lees hier de maatregelen voor de sport: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

 

Het bestuur

 

Nieuwscategorieën