AVONDLOCKDOWN VERLENGD T/M 14 JANUARI 2022

15 december 2021


Het kabinet heeft op de coronapersconferentie aangegeven dat er geen versoepelingen komen. Het aantal coronabesmettingen daalt wel, maar is nog te hoog en de zorg omtrent de nieuwe omikronvariant is groot. De avondlockdown waarbij de horeca, de sportscholen, de niet-essentiƫle winkels en de culturele sector zich aan een sluitingstijd van 17.00 tot 05.00 uur moeten houden, wordt daarom verlengd t/m vrijdag 14 januari. Dit geldt ook voor de amateursport.

Tennissen en padellen mag tot 17.00 uur. Daarna moeten buitensport en binnensportlocaties worden gesloten, ook de horeca. Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig voor spelers van 18 jaar en ouder.

Het verlengen van de avondlockdown betekent dat de avondcompetities voorlopig worden uitgesteld t/m 14 januari. We hopen deze competitiedagen te kunnen spelen op de inhaaldagen. De geplande toernooien kunnen in principe doorgaan. Zeker in de kerstvakantie weken zijn er mogelijkheden om meer wedstrijden overdag te spelen. We informeren de competitie- en toernooileiders hierover.

De maatregelen blijven in ieder geval van kracht t/m vrijdag 14 januari 2022. De situatie wordt dan opnieuw beoordeeld.

Lees hier het uitgebreide bericht van de rijksoverheid

Maatregelen voor tennis

De maatregelen voor tennis in het kort:

  • Sporten is mogelijk, zowel buiten als binnen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Een CTB is wel nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 5.00 uur tot 17.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.
  • De kantine zal dan ook nog steeds gesloten zijn vanaf 16.00 uur.
  • Het tennis park zal dan ook om 17.00 uur gesloten moeten zijn waarbij de toegangspoort ook niet meer zal openen.

Met vriendelijke groet,

 

Het bestuur.

Nieuwscategorieën