35+ Toernooi 2019

01 september 2019


Ondanks het wijzigen van de datum van september naar augustus, was 2019 helaas het dieptepunt wat betreft het aantal deelnemers aan het (voorheen veteranen, 40plus) 35+ toernooi in het weekend van 24 en 25 augustus. Slechts 52 inschrijvingen.

Maar het was zeker geen dieptepunt wat betreft de sportiviteit, de sfeer en de gezelligheid. Dit laatste staat hoog in het vaandel bij de 35+-commissie. Het weekend was vervroegd, omdat half september de najaarscompetitie begint en dat scheelt beduidend aan inschrijvingen.

Het weer leek aanvankelijk subliem te worden, maar bleek uiteindelijk een puffende en zwetende warmte te zijn. Alle spelers hebben zich fantastisch geschikt in deze zinderende hitte. Mede daarom hebben we de aanvangstijd op zondagmorgen vervroegd naar 9.00u. De vroege vogels waren er superblij mee. Dat was in het verleden wel anders; toen konden we de spelers over de streep trekken door op zondag eerst een ontbijtje te serveren. Jammer trouwens dat deelnemers van andere verenigingen het lieten afweten. Maar men is tegenwoordig altijd maar druk….druk….druk…

Ik wil nog één vergelijking maken met het verleden: In 2004 en 2005 hadden we het maximum aan inschrijvingen, nl 130 deelnemers. Maar ja, je kunt niet alles hebben. Overigens is de neerwaartse trend overal hetzelfde. Dit jaar viel de vakantie vrij laat en dat is voor volgend jaar hetzelfde. Wie weet kunnen we een weekje later?? Wij laten het op tijd weten. Ook ligt er het plan om de omliggende verenigingen persoonlijker te bereiken. Wie weet kunnen wij het dan weer echt een ‘open toernooi’ noemen.

Dit jaar was het de 23ste keer. Ik zou zeggen “Op naar de 25”. Zou het de volgende jaren lukken om het deelnemersveld te kunnen uitbreiden? De gezelligheid was deze keer zeker niet minder hoor. Jullie zijn allemaal toffe deelnemers!! Heel hartelijk dank dat het dus weer een succes was.

Ook een bedankje is op zijn plaats voor:

  • De baancommissie die zaterdagochtend de banen weer perfect speelklaar maakten voor ons en zondagochtend voor 9.00 uur alweer stonden te buffelen voor ‘ons plezier’.
  • Joke en Bertus die fantastische barmeisjes geregeld hadden die ons met de juiste glimlach hielpen.
  • De sponsors, zoals Wim Fonville met zijn perfecte saté. Plus Lopik met hun boodschappen-manden en Hua Ling met 2 dinerbonnen voor de verloting. Niet te vergeten Joke en Bertus met een uitgebreide bestekset en prachtige pannenset als hoofdprijzen.
  • Ook mag ik niet vergeten Niels te bedanken, die vrije uren opofferde om ons te helpen tot aan de indeling en het toesturen van de wedstrijdtijden.

Allemaal beslist een bedankje en een applaus waard.

De uitslagen:
Winnaarsronde
1E
GD 7/8          Gerard de Vries en Margreet van Zijl
HD 7/8          Martin van Randwijk en Fons vd Kuijlen
DD 7/8          Marieke vd Hoogen en Tanja van Ieperen

2E
GD 7/8          Edward Immerzeel en Carola van Jaarsveld
HD 7/8          Paul vd Hoven en John van Zaal
DD 7/8          Mirjam Mudde en Angela van Renswoude                        

Verliezersronde
1E
GD 7/8          Arie Versluis en Wendy Bos
HD 7/8          Wim Fonville en Jos Jongerius
DD 7/8          Gerdina Terhaar en Anja vd Vlist

2E
GD 7/8          Hans Willemsen en Yvonne Engels
HD 7/8          Casper Broekhuizen en Barry Cooiman
DD 7/8          Thea Ravesteyn en Connie Streng

Rest mij nog jullie allen een fijn tennisjaar te wensen.

Hartelijke groet van de 35+commissie en tot volgend jaar!

Klik hier voor een fotooverzicht van de finalisten van dit jaar.

Nieuwscategorieën